//UE: COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile//

decembrie 5, 2022

În cadrul proiectului „COVID-19: Reziliență și Durabilitate a Societății Civile” desfășurat de către ERIM, cu suportul Uniunii Europene, echipa noastră a implementat proiectul de Creștere a capacității Organizației Hai Moldova. Datorită suportului oferit, am reușit să ne dezvoltăm capacitățile instituționale printr-o serie de activități: Evaluarea instituțională a organizației, Ajustarea statutului Hai Moldova, Restructurarea organizațională și alegerea unui nou consiliu de administrare, Elaborarea politicii privind activitatea economică, Elaborarea bugetului consolidat, Elaborarea Regulamentul de organizare si funcționare, mai multe sesiuni de instruire cu o echipă profesionistă de consultanță în managementul ONG-urilor și cursuri de limba engleză pentru angajații Hai Moldova.

Scopul proiectului este de a crește capacitatea ONG-ului Hai Moldova și de a-și fortifica rolul de actor cheie în protecția mediului. Acest proiect se concentrează pe îmbunătățirea performanței organizaționale și îmbunătățirea imaginii sale publice, dezvoltarea abilităților și capacităților echipei, prin obținerea certificării profesionale în protecția mediului și managementul deșeurilor, instruire și educare. Toate acestea vor crește capacitatea organizatorică a ONG-ului Hai Moldova.

În acest moment Organizația Hai Moldova a făcut un pas înainte pentru a ajunge la următorul nivel de profesionalism, pentru a putea implementa proiecte mai de impact și a oferi mai multe servicii profesionale în domeniul protecției mediului și al implicării civice. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără suportul Uniunii Europene și echipei ERIM (anterior IREX Europe), cărora le mulțumim mult pentru această oportunitate.

„COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile” este un proiect de 48 de luni finanțat de Uniunea Europeană (UE) și implementat de către ERIM în Moldova – IREX Europe. Obiectivul general al proiectului este de a încuraja rezistența și durabilitatea societății civile din țările Parteneriatului Estic, permițându-le să atenueze impactul imediat și pe termen lung al COVID-19.

#TeamEurope #COVID19 #StrongerTogether #EU