Toamna se numără deșeurile electronice.

octombrie 16, 2019

Campania Hai Moldova, de colectare a deșeurilor electronice, a ajuns la final, iar școlile participante în concursul de colectare își numără „roadele” care urmează să fie colectate de partenerii Hai Moldova și transportate în România spre reciclare.

Hai Moldova a organizat pe parcursul unei luni campania națională de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Astfel, zeci de școli de pe teritoriul țării au devenit și centre de colectare, participând totodată în cadrul unui concurs. Școlile care au reușit să colecteze cât mai multe electronice ieșite din uz urmează să fie premiate. Premiile mari sunt o livadă de alun și două cișmele cu apă potabilă. Cu toate acestea, și celelalte școli participante vor primi premii: jocuri de masă pentru biblioteci și echipament pentru sălile sportive.

Deșeurile strânse în cadrul școlilor urmează să fie colectate de partenerii Hai Moldova și transportate către Green Group Buzău, o companie din România care deține autorizație integrată de mediu și autorizație IPPS cu privire la emisii. Reciclatorul a fost ales după principiul proximității, fiind cea mai apropiată fabrică performantă în raza de 1 500 km.

Campania Hai Moldova este susținută de Facilitatea de Asistență Tehnică a Fondului Green for Growth (GGF TAF) și finanțată de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei EU4Energy, GEF Programul de Granturi Mici, MOLDREC, Bemol, AVD – Revista „Managementul Deșeurilor”, EcoVisio.