Redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru acțiuni concrete de îmbunătățire a mediului

aprilie 27, 2022

De 11 ani Hai Moldova contribuie la îmbunătățirea calității mediului și a vieții cetățenilor în Republica Moldova.
Iar de anul acesta poți să contribui și tu direct la o Moldova mai curată, mai verde și mai sănătoasă, redirecționând 2% din impozitul pe venit pentru acțiuni concrete de îmbunătățire a mediului, și anume împădurirea Moldovei.

Banii adunați din redirecționarea impozitului pe venit vor fi utilizați în cadrul proiectului Million Trees Moldova. Prin acest proiect ne-am propus să contribuim la reîmpădurirea Moldovei, dar și să educăm o generație de cetățeni responsabili și conștienți de valoarea copacilor.

Astfel, redirecționând 2% din impozitul pe venit, vei contribui la:

  • Achiziționarea puieților și serviciilor conexe plantărilor;
  • Împădurirea terenurilor degradate, erodate sau cu risc de alunecare;
  • Plantarea copacilor pe teritoriile instituțiilor de învățământ din țară, cu implicare elevilor.

Până acum în cadrul campaniei naționale de împădurire Million Trees Moldova, am reușit să implicăm peste 150 de comunități din toată țara și am plantat aproximativ 100 000 de copaci.

Ce trebuie să faci?

Pentru a direcționa 2%, trebuie să depuneți declarația cu privire la impozitul pe venit – formularul CET18 cu indicarea codului fiscal 1019620011870 (câmpul M1, “desemnarea procentuală”). În cazul în care ești posesorul semnăturii electronice, poți redirecționa cele 2% și online.


Autoritățile abilitate vor transfera banii pe contul organizației noastre Hai Moldova, iar noi te vom informa unde ajunge donația ta pe www.haimoldova.md.

Îți mulțumim anticipat pentru implicare ta în reîmpădurirea Moldovei.

Declarația cu privire la impozitul pe venit poate fi depusă până pe 30 aprilie.

Toate fondurile vor fi utilizate în mod eficient și responsabil, grație experienței și profesionalismului echipei noastre, precum și a principiilor etice ce stau la baza tuturor acțiunilor pe care le întreprindem.

Împreună plantăm, creștem și îngrijim păduri în Moldova!