Promovăm educația ecologică prin activități practice

martie 17, 2021

Ne bucurăm să avem alături în activitățile noastre elevii din localitățile unde am organizat plantări și salubrizări. Cu ajutorul lor, am pus bazele Patrulei ECO, un program de educație și implicare civică destinat elevilor și tinerilor, realizat în comun cu instituțiile de învățământ. Scopul acestuia este să dezvoltăm comunități active de elevi care promovează protecția mediului și să contribuim la formarea unei generații de cetățeni responsabili și implicați la nivel local și național.

În cadrul acestui program, am susținut mai multe activități de plantare și salubrizare și am oferit școlilor și grădinițelor din Coșernița, Jevreni, Boșcana, Sîngera, Revaca, Dobrogea și Onițcani copaci pentru plantare (1450 în total), saci și mănuși pentru acțiunile de salubrizare și cadouri pentru membrii Patrulei ECO.

Mulțumim partenerilor care au făcut posibile aceste activități. Compania de curierat Muvi Express ne-a ajutat să transportăm toate materialele necesare, iar Bons Offices ne-a susținut prin imprimarea diplomelor și ghidurilor de educație ecologică pe hârtie reciclată.

Școlile implicate:

1. Gimnaziul „Coșernița” din s. Coșernița
2. Gimnaziul „Mihai Eminescu” din s. Jevreni
3. L.T. „Mihail Stratulat” din comuna Boșcana
4. L.T. „Alexandru cel Bun” din or. Sîngera
5. Gimnaziul nr. 67 din s. Revaca
6. Gimnaziul nr. 68 din s. Dobrogea
7. Gimnaziul „Onițcani” din s. Onițcani

Grădinițele implicate

1. Grădinița de copii, s. Jevreni
2. Grădinița creșă „Alunelul”, com. Boșcana
3. Grădinița de copii „Ghiocel”, s. Coșernița
4. Grădinița creșă „Andrieș”, s. Onițcani

Activitatea este parte a proiectului „Comunități sustenabile – dezvoltare durabilă” finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, în cadrul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.