Progrese – Pădurea Coșernița

mai 15, 2022

La începutul lunii mai am fost să verificăm starea copacilor plantați începând cu primăvara 2021 până în primăvara 2022, în s. Coșernița, r. Criuleni.

Copacii se dezvoltă sănătos și frumos! Aproape toți copacii s-au prins. Urmează să facem mai multe lucrări de îngrijire și întreținere pe parcursul verii, precum cositul ierbii, udarea copacilor, iar la toamnă vom înlocui copacii care nu s-au prins.

Amintim că începând cu primăvara 2021, am plantat peste 8 ha de teren pentru a crea o fâșie de protecție riverană pe r. Ichel. Am plantat plopi, salcii, cireș sălbatic și arbuști. Terenul a fost îngrădit cu un gard temporar, iar copacii sunt monitorizați.

Proiectul de împădurire a fost realizat cu susținerea financiară a mai multor companii din Moldova, cărora le mulțumim mult pentru suport!

La realizarea acțiunii de plantare din 2 aprilie 2022 au contribuit: Endava, DotGov.md, Radisson Blu Leogrand Hotel, Chisinau, DAD ACCOUNTANT, Tucano Coffee Moldova, Liceul de Limbi Moderne si Management, Arron Service, Cactus Planner.

20 Noiembrie 2021: Tucano Coffee Moldova, Ambianța, OOK Group, Gladei & Partners(Roger Gladei), Best4u International, DEVDUALITY, BetonService.MD-Producere beton Chisinau, NANU Market.

28 noiembrie 2021: INOXPLUS.md

13 aprilie 2021: Amdaris

15 martie 2021: Tucano Coffee, Amdaris, NANU Market, Terra Rica, Cazacu&CO, Muvi Express, Bons Offices, A.O. ETOS.

Proiectul de împădurire a fost realizat cu suportul Agenției Apele Moldovei, Inspectoratul pentru Protecția Mediului Criuleni, Primăria Coșernița, companiei Cazacu & Co și Terra Rica SRL.

Mulțumim pentru ajutor în monitorizare d-lui Ion Guzun și Ghenadie Cazacu.

Acest proiect de împădurire a avut loc în cadrul campaniei naționale Million Trees Moldova, gestionat de A. O. Hai Moldova.

Conform LEGE Nr. 440 din 27-04-1995 cu privire la zonele şi fîşiile de protecţie a apelor rîurilor şi bazinelor de apă, art. 8, (2) Malurile rîurilor şi ale bazinelor de apă din perimetrul fîşiilor riverane de protecţie a apelor se consolidează în mod obligatoriu prin plantarea de arbori şi arbuşti hidrofili.

Împreună avem responsabilitatea de a contribui la împădurirea țării și protecția apelor. Mulțumim tuturor pentru efort și implicare!

Să fie pădure!