Pași mici spre o comunitate unită

aprilie 4, 2017

Vineri, la data de 31 Martie, Hai Moldova a inițiat o acțiune de salubritate pe panta de la ”Maria Drăgan” – zonă care delectează ochii cu o panoramă încîntătoare a Chișinăului. Realizarea ar fi fost imposibilă fără sprijinul celor 150 de voluntari care au dat dovadă de spirit de echipă și au adus o contribuție considerabilă pentru realizarea scopurilor propuse.
dav

Astfel, împreună am reușit să curățim o suprafață de 3000 m2, să strângem 3 tractoare de gunoi, iar pe 2 aprilie, în cadrul campaniei ”Ziua Faptelor Bune” organizată de Centrul Republican de Voluntariat, am amenajat zona cu mese și scaune din bușteni. Deasemenea, au fost instalate 4 urne.

Pe lângă faptul că elevii celor patru instituții au curățat și amenajat zona propusă, au mai reușit să stabilească relații de prietenie. Voluntarii au discutat despre importanța unui spațiu de agrement, și despre importanța păstrării curățeniei. În cadrul discuțiilor a fost abordată problema educației ecologice în Republica Moldova.

Așa cum pe 1 aprilie a fost ziua păsărilor, fetele au instalat hrănitoare pentru ele, confecționate din PET-uri reciclate de către Eco-Mania Trușeni. Echipa a avut grijă să organizeze teambuilding-uri și alte jocuri de echipă pentru recreare și divertisment. Spre seară, tinerii s-au întors pe Strada Pietonală, unde au continuat activități conform programului ”Ziua Faptelor Bune”.

Tinerii voluntari au rămas încîntați de munca efectuată. Grachila Irina: “E foarte bine cu mese și scaune, dar din păcate oamenii vor mai arunca gunoi acolo. Uneori voi vizita Volna cu prietenii pentru a ne odihni.”

Taran Christian, după finalizarea activităților a menționat: “E foarte bine că pe „Volna” a apărut un nou loc de odihnă – tinerii vor avea unde să meargă înafară de parcuri, pentru a contempla peisajul fermecător a orașului.”

Este important să remarcăm instituțiile cu care am colaborat în procesul organizării și desfășurării campaniei de salubrizare. În cadrul acțiunii s-au implicat patru instituții de învățământ: Școala Profesională nr. 10, Școala profesională nr. 7, Colegiul Tehnic al UTM și Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată din Moldova.

Buștenii pentru scaune au fost oferiți de către Moldsilva, iar urnele au fost donate și instalate de către Direcția General Locativ-Comunală și de Amenajare Chișinău.