Pădurea maib, ediția a II-a: plantăm astăzi pentru generațiile viitoare

noiembrie 10, 2022

”Plantăm astăzi pentru generațiile viitoare” – este sloganul ediției a II-a a evenimentului de plantare a pădurii maib, desfășurat în parteneriat cu asociația obștească Hai Moldova pe 5 noiembrie a.c., când Republica Moldova a marcat Ziua Națională de Înverzire a Plaiului.
Circa 150 de angajați și copii ai acestora, voluntari și localnici și-au dat întâlnire în satul Cruzești, suburbie a capitalei, pentru a crește pădurea maib, plantată anul trecut pe o suprafață de două hectare, fiind și prima pădure din această localitate.
În anul curent, pe terenul cu risc sporit de degradare și alunecare, a fost extinsă suprafața împădurită, fiind plantați 2000 de puieți de arțar și salcâm. Alegerea speciilor s-a realizat conform recomandărilor specialiștilor silvici, luând în calcul gradul de eroziune a solului, adaptabilitatea la condițiile locale și de formare a ecosistemului natural.
Iulia Bogușevschi, Șef Comunicare Corporativă, maib:
„Pădurea maib este unul dintre proiectele de suflet din portofoliul de responsabilitate socială corporativă al băncii. Acest proiect adună deja al doilea an la Cruzești prietenii mediului – echipa maib împreună cu familiile acestora, voluntari, dar și localnicii sub ochii cărora se va înălța în continuare zona forestieră din localitate. Țin să mulțumesc angajaților maib, care sunt ambasadori ai faptelor bune, pentru emoțiile trăite și dedicația de a înverzi comunitatea, partenerilor de la „Hai Moldova”, pentru grija pentru puieții plantați și buna lor creștere, precum și localnicilor din Cruzești – pentru visul de a avea o pădure adevărată în localitate”.
Conform datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2022 suprafaţa acoperită cu păduri a Republicii Moldova constituie 11% din teritoriul ţării, în timp ce suprafața împădurită a Europei este de 29%.
Nadejda Cebotari, Președinta A.O. „Hai Moldova”:
„Plantarea unei păduri este o investiție valoroasă într-un viitor mai verde și mai sigur. Un asemenea proiect contribuie pe termen lung la îmbunătățirea calității mediului și respectiv la îmbunătățirea calității vieții a cetățenilor din Moldova. Ne bucurăm mult de exemplul frumos al echipei maib, care au făcut posibil un asemenea proiect valoros și durabil în Comuna Cruzești. Mulțumim!”
Amintim că în toamna anului trecut, pe o suprafață de 2 hectare a fost plantată pădurea maib în forma logoului băncii, inițiativa înscriindu-se în seria de acțiuni desfășurate cu ocazia actualizării de brand a băncii.
Acționând cu convingerea că pădurile sunt printre puținele surse regenerabile care influențează direct asupra calității solului și a mediului înconjurător, ambasadorii faptelor bune din cadrul maib au demarat deja planificările pentru ediția a treia de plantare și extindere a zonelor împădurite.
maib – plantăm astăzi pentru generațiile viitoare!
#pădureamaib #haimoldova #milliontreesmoldova