Hai Moldova și Generator Hub vă invită la primul Eco-Hackaton din Moldova!

noiembrie 14, 2016

În perioada 21 noiembrie – 4 decembrie 2016, Generator Hub și Hai Moldova desfășoară primul Eco-Hackathon din Republica Moldova. Misiunea evenimentului este de a explora și de a dezvolta metode pentru îmbunătățirea și restabilirea ecosistemului natural din Chișinău.

Eco-Hackathon este o competiție națională pentru a genera soluții inovative și funcționale pentru problemele de mediu cu care ne confruntăm în Moldova. Evenimentul este destinat tuturor tinerilor creativi, preocupați de mediul înconjurător și care au dorința de a schimba lucrurile din jur. La eveniment pot participa activiști civici, designeri de landsaft, ecologiști, arhitecți, programatori, planificatori urbani, ingineri și alți profesioniști și activiști.

Folosind conceptul de aplicarea a elementelor de joc am organizat Hackathonul în 4 niveluri:

Ateliere de lucru – 21-27 Noiembrie – Vor fi organizate sesiuni informative, deschise pentru publicul larg. Participanții vor obține mai multe cunoștințe despre fiecare domeniu, vor învăța cum să cerceteze problema și cum să planifice implementarea ideii.

Înregistrarea – 26 Noiembrie – Participanții se vor înregistra pe platformă și vor forma echipele.

Lucru la idei – 28 Noiembrie-4 Decembrie – Echipele formate vor avea o săptămână pentru a lucra la soluția/prototipul lor.

Prezentarea – 4 Noiembrie – Toate echipele vor prezenta ideile lor juriului și publicului. Juriul va desemna câte o echipă cîștigătoare pentru fiecare dintre cele 5 domenii, conform criteriilor de evaluare prestabilite.

Informații despre programul evenimentului și regulile de participare găsiți pe site-ul oficial al evenimentului www.hub.md/eco-hackathon

Participarea la eveniment este gratuită, cu înregistrare. Persoanele interesate se pot înscrie fie cu o idee de proiect (cu echipă sau individual), fie ca simplu participant, completând formularul de înregistrare, până la data de 27 noiembrie 2016.