”Hai Moldova” anunță selectarea a zece școli, beneficiare ale proiectului-pilot ”Colectarea separată

octombrie 22, 2018

În perioada 22 octombrie – 6 noiembrie, Mișcarea ”Hai Moldova” anunță un concurs de selectare a zece instituții de învățământ preuniversitar, în calitate de beneficiare și partenere ale proiectului-pilot ”Colectarea separată a deșeurilor în școli”, desfășurat în cadrul programului ”Keep it Clean”, în contextul Zilei de Curățenie Globală (World Cleanup Day), cu sprijinul Guvernului Suediei. Obiectivul strategic al acestei inițiative este reducerea cantității de deșeuri care ajung în stațiile de depozitare a gunoiului.

”Hai Moldova” a inițiat un astfel de proiect-pilot în școli, deoarece copiii și adolescenții sunt mai flexibili spre schimbare, în vederea asigurării continuității acțiunii pe viitor. Organizatorii și-au propus, de asemenea, implicarea mai multor actori interesați (autorități publice locale și centrale, companii de colectare, alți agenți economici) într-un dialog privind managementul deșeurilor în R. Moldova.

”Hai Moldova” solicită școlilor selectarea a câte un profesor și doi elevi responsabili de implementarea proiectului, în vederea instruirii în cadrul unui training, susținut de specialiști în managementul proiectelor și deșeurilor. Aceștia vor beneficia de informații practice necesare proiectului. ”Hai Moldova” va mai oferi:
containere de colectare separată a deșeurilor (Plastic și/sau Hârtie și/sau Metal și/sau Organica) în 10 școli din Republica Moldova;
panouri de informare cu instrucțiuni despre colectarea separată a deșeurilor în fiecare școală;
sesiuni de informare referitoare la managementul deșeurilor în școlile selectate;
cadouri pentru fiecare școală în cazul implementării cu succes a proiectului.

Informații detaliate cu privire la formularul de aplicare și proiect se conțin în acest link.

Informații de contact: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 202, Chișinău, Generator Hub,
etajul 4, bloc 2.
Cătălina Hasnaș, coordonator de proiect, +373 60296296
E-mail: [email protected]