Evenimentul de totalizare a proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în R. M.”
ianuarie 18, 2022
Pe 25 noiembrie 2021 a avut loc evenimentul de totalizare a rezultatelor proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”. Asociația Obștească ,,Hai Moldova”, în cadrul proiectului Dezvoltare durabilă – comunități sustenabile, a participat la această conferință, iar noi am fost onorați că proiectul nostru a fost prezentat ca un proiect de succes. Am primit și o diplomă oferită de Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks.
Timp de doi ani am reușit să realizăm mai multe activități care au contribuit la îmbunătăţirea calităţii mediului. De asemenea în cadrul proiectului am reușit să plantăm în jur de 12 mii de copaci, în 7 localităţi din Republica Moldova.
,,Proiectul Comunități sustenabile – dezvoltare durabilă a fost o piatră de temelie pentru organizația noastră. În urma implementării acestui proiect, am reușit să construim relații de încredere cu autoritățile și cetățenii, astfel încât în toate cele 7 APL/localități am reușit să atragem mai multe proiecte care se încadrează și continuă proiectul început, precum: program de educație ecologică Patrula ECO, evacuarea și închiderea a 2 gunoiști, crearea sistemului integrat de gestionare a deșeurilor în școli, plantarea și îngrijirea pădurilor”, declară președinta A.O. ,,Hai Moldova”, Nadejda Cebotari.
Vrem să aducem sincere mulțumiri echipei proiectului Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova și European Union in the Republic of Moldova pentru încredere și suport în realizarea acestui proiect.
Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova (KAS), a oferit în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro organizațiilor societății civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.