Anul 2021 a fost unul productiv și important pentru noi.

decembrie 29, 2021

Datorită finanțării oferite de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, am reușit să implementăm proiectul Comunități sustenabile – dezvoltare durabilă – un proiect model în portofoliu organizației noastre. Ne-am propus o abordare multilaterală, și anume să creăm: programe de educație, conștientizare și implicare civică, abilitarea instituțiilor publice, cât și proiecte concrete de management deșeuri, salubrizări, împăduriri.

Proiectul Comunități sustenabile – dezvoltare durabilă a fost o piatră de temelie pentru proiectele noastre. În urma implementării acestui proiect, am reușit să construim relații de încredere cu autoritățile și cetățenii, astfel încât în toate cele 7 APL/localități am reușit să atragem mai multe proiecte care se încadrează și continuă proiectul început – program de educație ecologică Patrula ECO, evacuarea și închiderea a 2 gunoiști, crearea sistemului integrat de gestionare a deșeurilor în școli, plantarea și îngrijirea pădurilor.

Vrem să aducem sincere mulțumiri echipei proiectului Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova pentru încredere și suport în realizarea acestui proiect.

Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), a oferit în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro organizațiilor societății civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.