Am încheiat cu succes proiectul „Program de educație ecologică și implicare civică Patrula ECO”

ianuarie 19, 2022

Dragă comunitate Hai Moldova, suntem bucuroși să vă anunțăm că am încheiat cu succes proiectul „Program de educație ecologică și implicare civică Patrula ECO”.

Patrula ECO este un proiect de educație și implicare civică destinat elevilor și tinerilor, realizat în comun cu instituțiile de învățământ din localitățile rurale. Scopul programului a constat în oferirea tinerilor și elevilor experiențe educaționale formale și non-formale, dezvoltarea unor comunități active de elevi care promovează protecția mediului, dezvoltarea cetățeniei active și spiritului civic. Acest proiect a contribuit la formarea unei generații de cetățeni responsabili și implicați la nivel local și național.

În cadrul proiectului „Programul de educație ecologică și implicare civică Patrula ECO”, ne-am propus următoarele:

Crearea și implementarea cursului de educație ecologică în 10 Instituții de Învățământ;

Crearea Ghidului de Educație Ecologică pentru profesori;

Crearea grupurilor de acțiune Patrula ECO în 10 instituții de învățământ;

Implicarea membrilor Patrula ECO în concursuri, organizarea acțiunilor de salubrizare, colectarea semințelor de copaci și creșterea pădurilor din semințe, plantarea și îngrijirea copacilor;

Desfășurarea unei campanii de informare și conștientizare pentru tineri și localnici;

Extinderea cursului de educație ecologică în cât mai multe localități și instituții de învățământ din țară.

Proiectul a început în luna iunie 2021 și s-a desfășurat în 10 instituții de învățământ din țară:

L.T. „Alexandru cel Bun”, or. Sîngera;

Gimnaziul nr. 67, s. Revaca, comuna Sîngera;

Gimnaziul nr. 68 din s. Dobrogea, comuna Sîngera;

Gimnaziul Zăicana, s. Zăicana, r. Criuleni;

L.T. „Mihail Stratulat”, comuna Boșcana, r. Criuleni;

Gimnaziul „Coșernița”, s. Coșernița, r. Criuleni;

Gimnaziul „Onițcani”, s. Onițcani, r. Criuleni;

Gimnaziul Slobozia-Dușca, s. Slobozia-Dușca, r. Criuleni;

L.T. „Boris Dînga”, or. Criuleni, r. Criuleni;

Gimnaziul „Mihai Eminescu”, s. Jevreni, r. Criuleni.

În perioada acestui proiect am reușit să implicăm membrii Patrulei ECO în campania națională de împădurire Million Trees Moldova, la care au participat următoarele instituții de învățământ: Gimnaziul „Mihai Eminescu”, s. Jevreni, r. Criuleni; Gimnaziul „Coșernița”, s. Coșernița, r. Criuleni; L.T. „Mihail Stratulat”, comuna Boșcana, r. Criuleni.

Deasemenea, în această toamnă am desfășurat concursul național „Arta Pământului”, la care membrii Patrulei ECO au participat, și au plantat puieții oferiți. Printre instituțiile de învățământ implicate în concurs au fost: L.T. „Mihail Stratulat”, comuna Boșcana, r. Criuleni; L.T. „Alexandru cel Bun”, or. Sîngera; Gimnaziul nr. 67, s. Revaca, comuna Sîngera; Gimnaziul Slobozia-Dușca, s. Slobozia-Dușca, r. Criuleni; Gimnaziul „Coșernița”, s. Coșernița, r. Criuleni.

Urmăriți-ne în continuare pentru a vedea cum se va desfășura și marea competiție pentru trofeul Școala ECO și cine va fi învingătorul. Le dorim mult succes și perseverență tuturor participanților!

Acest proiect frumos și util s-a desfășurat cu suportul valoros al Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldoval, în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret.