„Am aruncat 2,5 kg de tehnică uzată.” O tânără din Bălți reciclează dispozitivele electronice

octombrie 8, 2019

O tânără din Bălți își provoacă prietenii să-i urmeze exemplul de a recicla dispozitivele electronice uzate. Asta pentru că la Bălți, recent, trei licee au devenit centre naționale de colectare a deșeurilor electronice.

„Azi am scăpat, în sfârșit, de lucrurile de care nu mai aveam nevoie. Vorbesc despre un laptop vechi și nefuncțional și câteva telefoane mobile care au fost alături de mine la școală și la universitate. Sunt bucuroasă că, recent, trei licee din Bălți au devenit puncte de colectare a deșeurilor electronice uzate. Eu am fost la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri, acolo unde am studiat 12 ani. Am aruncat 2,5 kg de tehnică veche și, astfel, am contribuit la păstrarea mediului înconjurător. Îmi provoc și prietenii să facă același lucru”, a scris Cristina Bețivu.

Credit foto: Facebook/betivu.crisitna

Liceele din Bălți care sunt centre de colectare:

#1. LT „Vasile Alecsandri”;
#2. LT „Ion Creangă”;
#3. LT „Mihai Eminescu”.

În cadrul campaniei naționale de colectare a deșeurilor electronice au fost instalate zeci de tomberoane în mai multe licee din întreaga țară. Astfel, atât elevii, cât și adulții sunt încurajați să arunce dispozitivele electronice și bateriile uzate în centre special amenajate. Vedeți aici harta tuturor centrelor din Moldova.