3000 de copaci au fost plantați pe fâșia de protecție riverană a r. Ichel, s. Coșernița

aprilie 2, 2022

Pe 2 aprilie, împreună cu peste 300 de voluntari am plantat 3000 copaci, în s. Coșernița, r. Criuleni.

Ne-am propus să plantăm o fâșie de protecție riverană a r. Ichel dar și să creăm o zonă verde care va aduce beneficii atât pentru oameni cât și mediul înconjurător.

Am început să împărțim zona respectivă în primăvara 2021. Cu susținerea a peste 15 companii private și voluntar am reușit să plantăm până acum peste 12 ha de teren. În această sâmbătă am extins plantarea cu 2 ha.

Am plantat salcie și plop. Zona plantată va fi împrejmuită cu un gard temporar, iar copacii vor fi îngrijiți pe timpul de 2 ani.


Timpul a ținut cu noi. Ploaia a fost foarte benefică pentru copaci!

Proiectul de împădurire este realizat oferit susținătorilor și finanțatorilor noștri: Endava, DotGov.md, Radisson Blu Leogrand Hotel, Chisinau, DAD ACCOUNTANT, Tucano Coffee Moldova, Liceul de Limbi Moderne si Management, Arron Service, Cactus Planner.


Implicarea tuturor atât din punct de vedere financiar cât și uman un model și o motivație pentru dezvoltarea proiectului Million Trees Moldova. Avem plăcerea și bucuria să demonstrăm că în țara noastră sunt mulți oameni buni care trec la fapte concrete, oameni pe care avem onoarea să-i reunim în acest proiect.


Mulțumim domnului Ion Guzun șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Criuleni, dl Ghenadie Cazacu pentru toată munca și efortul depus la plantarea și îngrijirea copacilor.

Fotografiile au fost realizate de Roman Friptuleac.

Sincere mulțumiri tuturor care contribuie la înverzirea Moldovei. Împreună suntem o forță! Hai Coșernița! Hai Moldova! Milioane de copaci Moldova!

Această plantare este parte din campania națională de împădurire Million Trees Moldova, realizată de A.O. Hai Moldova.