Hai Moldova este cel mai mare proiect social din Moldova în ceea ce privește rata de participare a populației. Mișcarea Hai Moldova s-a început în 2011 ca o parte a mișcării internaționale ”Let’s Do It!” lansata din 2008 în Estonia. Pentru trei ediții (2011, 2012 și 2016), am reușit să unim mai mult de 220.000 de voluntari care au dovedit că împreună putem rezolva problema deșeurilor ilegale și ecologiei, cu care se confruntă țara noastră. Ei ne-au ajutat să sensibilizam oamenii referitor la problema deșeurilor neautorizate, și a ecologiei, cu care se confruntă țara noastră.

dav

În acest an, de pe 14 pînă pe 16 iulie, vom organiza a doua ediție a Școlii de Vară – un program care vizează tinerii activi și motivați ce-și doresc să devină ”ambasadori” Hai Moldova și coordonatori în localitățile lor de baștină. Vei avea posibilitatea să-ți demonstrezi și să-ți extinzi potențialul. Cu sprijinul nostru, vei reuși să organizezi curățarea zonei tale, care se va desfășura pe 23 septembrie 2017 de Ziua Curățeniei Mondiale.

Scopul școlii de vară constă în adunarea a 50-a de tineri activi din toate colțurile țării pentru crearea unei comunității de cetățeni implicați și responsabili și pentru a crea o comunitate a coordonatorilor Hai Moldova.

Rolul tău ca Ambasador Hai Moldova este unul vital în cadrul campaniei, deoarece doar cu ajutorul tău este posibil să facem țara mai curată. Tot ce trebuie să faci este să identifici în localitatea ta un spațiu unde se aruncă în mod neautorizat gunoiul (parc, lac, marginea râului, pădure, câmpie din apropierea localității) și să completezi acest formular până la data de 18 iunie 2017:https://goo.gl/oVdnDa

Prin participarea la programul nostru, vei învăța să rezolvi problemele locale ale comunității tale, cu ajutorul autorităților locale, vei crea contacte utile și o mulțime de amintiri vii! Vei învață să-ți aperi punctul de vedere și să convingi autoritățile locale să acorde o atenție deosebită problemei.

În cadrul școlii de vară Hai Moldova vei:

  1. Cunoaște tineri cu care împarți aceleași viziuni
  2. Învăța cum să lucrezi cu APL-urile și ONG-urile
  3. Învăța cum să creezi o echipă și să lucrezi cu ea
  4. Învăța despre legislația Republicii Moldova în ceea ce privește protecția mediului
  5. Deveni Ambasador Hai Moldova

16septembrie2409_28După finalizarea anului  2017, vei avea datoria principală – de a organiza o zi de curățenie pe 23 septembrie 2017 care-ți va permite să te simți mîndru pentru localitatea ta!

Hai Moldova este despre oameni. Despre mine, despre tine și despre noi toți care locuim aici. Împreună vom reuși să facem țara mai curată!

Programul va avea loc în perioada 14-16 iulie 2017. Transportul din Chișinău spre locul de training, cazarea și mâncarea sunt asigurate de organizatori.

P.S.: Pentru mai multe detalii despre activitățile în cadrul campaniei, citește “Ghidul unui Ambasador Hai Moldova”: